Ingredience:
- 1 menší sladká brambora
- 1 střední banán
- 1 šálek nastrouhané mrkve
- ½ šálku nastrouhaného jablka
- 2 šálky celozrnné mouky
- 1 šálek ovesných vloček
- ½ šálku vody
Postup:
Sladkou bramboru nechte vařit v mikrovlnce, dokud nebude vnitřek měkký – cca. 8 až 10 minut. Poté ji odložte a nechte vychladnout. Nedělejte si starosti, že byste bramboru převařili. Pokud budou měkčí, budou se vám snadněji rozmačkávat.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Rozmačkejte banán a sladkou bramboru ručním mixérem, dokud nebude hmota hladká. Přidejte mrkev, mouku a ovesné vločky. Pomalu přidávejte jablko a vodu a dál míchejte.
Přísady vytvoří měkké těsto, které přeneste na vál, který zlehka pomoučněte. Těsto válejte, dokud nebude tlusté cca. 0,3 cm.
Z těsta vyřezejte proužky a ty pečte na plechu po dobu 25 minut. Proužky můžete skladovat v lednici po dobu až dvou týdnů.